Tiedän paikan armahan

Asuminen Yläneellä

Yläne on rauhallinen ja luonnonläheinen kylä, jossa kaikki tarvittavat palvelut ovat lähellä. Yläneen kirkonkylästä löytyy mm. terveyskeskus, kirjasto, 9-luokkainen yhtenäiskoulu, ajanmukainen ja yhteisöllisyydestä palkittu vanhusten palvelukeskus. Uusi päiväkoti on suunnitteilla, vanha toimii koulun läheisyydessä. Yli sata yritystä tarjoaa palvelujaan, joten päivittäistavarakauppojen, apteekin, pankin, parturi-kampaamojen, lounasravintoloiden ja rautakaupan ohella löytyy apua monenlaisiin tarpeisiin. Tori kuhisee kesälauantaisin, mutta sieltä löytyy tuoretta kalaa, lihatuotteita ja vihanneksia myös talvisin.

Turun keskustaan kertyy kirkonkylästä matkaa 55 km, joka hyvästä tieyhteydestä johtuen vilahtaa parhaimmillaan reilussa puolessa tunnissa. Yläneeltä on myös hyvät bussiyhteydet sekä Turun, että Porin suuntaan.

Asuntotonttien koot vaihtelevat taajama-alueiden runsaasta tuhannesta neliöstä aina muutamaan tuhanteen neliöön asti. Myös maisemassa ja ympäristössä löytyy valinnanvaraa. Tarjontaa on aina luonnonkauniista metsätonteista Pyhäjärven läheisyydessä sijaitseviin Kalikan asuntotontteihin.

Yläneellä on myös monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Lukuisat yhdistykset tarjoavat monipuolista toimintaa kaikenikäisille. Tunnetusta Kuhankuonon retkeilyreitistöstä noin 40 %  sijaitsee Yläneen alueella. Upea, kalaisa Pyhäjärvi ja läpi kylien virtaava Yläneenjoki tarjoaa mahdollisuudet harrastaa ja nauttia vesielementistä ympäri vuoden. Kauniit, matalat hiekkarannat kutsuvat uimareita kauempaakin.